13:e augusti 13:00 Köpingskolans konstgräsplan

1-1 Mattias Jönsson STRAFF (Oliver Oliveros) 19 min
2-1 Johan Hellström (Gustav Linquist) 45.15 min
3-2 Johan Hellström STRAFF (Oliver Oliveros) 83 min
4-3 Oliver Oliveros (Joppe Nilsson) 91 min

Varningar
Gustav Lindquist 40 min
Nicklas Mattsson 82 min

ÖT Smygehuk slog serieledarna på den tillfälliga hemmaplanen Köpingeskolans konstgräs i Trelleborg. Smygehamns IP var ej spelbar pga den stora vattenmängden som kommit under veckan. Det var ett riktigt busväder med ösregn under samtliga 90 minuter. ÖT Smygehuk började matchen allra bäst och efter en fin kombination redan i den 1:a minuten mellan Gustav Lindquist, André Andersson och Oliver Oliveros så skjuter Oliver ett skott som går tätt utanför. ÖT har ett litet övertag men i den 13:e minuten kontrar Åkarp effektivt och sätter 0-1. I den 19:e minuten trampar Oliver Oliveros ner mot Åkarps straffområde med en försvarare i bakhasorna. När Oliver kommit in i straffområdet får han efter en fint en rejäl knuff och domaren blåser för straff. Mattias Jönsson stegar fram och sätter bollen i nät via stolpen till 1-1. Detta var Mattias 3:e seriemål i år. I den 33:e minuten räddar Izzettin Adigüzel ett friläge. I den 38:e minuten lobbskjuter en Åkarpspelare bollen över Izzettin Adigüzel men bollen tar i ribbans överkant och ut. Första halvlek slutar 1-1 sedan ÖT Smygehuk visat upp en kampmoral som vi tidigare inte skådat. Den andra halvleken hinner knappt börja innan Gustav Lindquist chippar bollen över Åkarpförsvaret till Johan Hellström som elegant lobbar bollen över målvakten och in i mål till 2-1. Målet tog 15 sekunder!!! Detta var Johans 5:e seriemål i år. I den 57:e minuten spelar Johan Hellström fram bollen till en fri Robin Mårtensson som på volley skjuter utanför. I den 60:e minuten kontrar Åkarp och slår in kvitteringen till 2-2. I den 80:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin fotparad på ett friläge. I den 83:e minuten kontrar ÖT Smygehuk där Oliver Oliveros tar sig in i straffområdet nere vid kortlinjen och Oliver får sig en ny knuff och domaren blåser straff igen. Johan Hellström stegar fram och sätter säkert 3-2 bakom en chanslös målvakt. Detta var Johans 6:e seriemål i år. I och med straffen får Åkarp försvararen utvisad då han erhållit sitt andra gula kort. I den 87:e minuten är det kalabalik i ÖT Smygehuks straffområde och ett Åkarpskott touchar en ÖT Smygehukare och går i mål till 3-3. Ridå ner?! I den 91:a minuten kontrar ÖT Smygehuk där Joppe Nilsson jobbar fram bollen till Oliver Oliveros som helt fri sätter 4-3 i bortre krysset! Detta var Olivers 5:e seriemål i år. ÖT Smygehuk slår serieledarna Åkarp som därmed inkasserar sin blott andra förlust på 14 matcher. Inför matchen hade Åkarp dessutom endast släppt in 10 mål på 13 matcher så att göra 4 mål på dem är riktigt starkt. I nästa match väntar Eriksfälts FF på Lindeborgs IP på onsdagen den 17:e augusti klockan 18:45.